cheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoessac longchamp pas cher
Kéz- és lábápoló, GyőrMűkörmös, Győr

Műköröm eltávolítás

A műköröm teljes eltávolítását kérheti a Vendég, például alkalmi műköröm esetén. De javasolhatja a szakember is olyan esetekben, ha a TIP bereped, letört, vagy teljesen levált a természetes körömről. És itt kell megemlítenem azt a tévhitet, miszerint azért kell eltávolítani a műkörmöt, hogy az ”pihenni”, ”levegőzni” tudjon!! FONTOS tudni azt, hogy a körömlemez egy elszarusodott, élettelen szövet, amely sem pihenni, sem levegőzni NEM tud!!!
 

A műköröm eltávolításának 3 módja van:

  • lenövesztés
  • lereszelés
  • leoldás

Az eltávolítás módszere attól függ,hogy milyen alapanyaggal készítettük a műkörmöt. Leoldani a TIP-et (TIP oldóval)és a porcelánt (porcelán oldóval) tudjuk. A zselék közül viszont  csak a leoldható zseléket  lehet oldószerrel eltávolítani.

Lenövesztés

esetében a fent lévő műkörmöt hetente vagy 2 hetente át kell reszelni és polírozni, ezáltal az fokozatosan elvékonyodik és a köröm növekedésével lenő.

Lereszelésnél

először egy durva reszelővel leszedjük a műköröm anyagot,majd egy közepes ill. finom reszelővel távolítjuk el a fent maradt részt, de nagyon óvatosan, hogy a természetes körömlemezt ne vékonyítsuk el. A természetes körömlemez felülete karcos lesz,ezért azt egy polírozóval korrigálni kell.

Leoldásnál

a műkörmöt a lehető legrövidebbre vágjuk, majd a felületet elvékonyítjuk, mintha töltenénk, majd ezt követően  beáztathatjuk a körmöket a megfelelő leoldó folyadékba. Áztatás közben a fellazult anyagot egy fém spatulával felkaparjuk és ismét áztatjuk. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg az összes anyag le nem oldódik a természetes körömről.